به گزارش قدس انلاین، سهراب سهرابی ظهر امروز در نشست ستاد پاییزه استان مرکزی اظهار کرد: امسال ۱۰ میلیون و ۳۶۰ هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شد که با وجود کاهش ۲۰ درصدی بارندگی نسبت به وضعیت نرمال، میزان تولید ۴۴ درصد نسبت به سال ۱۴۰۱ و ۱۲۸ درصد نسبت به سال ۱۴۰۰ و میزان خرید ۳۰ درصد نسبت به سال ۱۴۰۱ و ۱۹۱ درصد نسبت به سال ۱۴۰۰ رشد داشته است.
وی تصریح کرد: افزایش تولید و خرید گندم انتظارات را بالا برده و باید برای رسیدن به تولید پایدار و خودکفایی کامل برنامهریزی درستی صورت گیرد.
مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی بهرهوری را حلقه مفقوده در بخش کشاورزی عنوان و اظهار کرد: متوسط عملکرد قابل وصول گندم در کشور به ازای هر هکتار ۸ تن و ۸۰۰ هزارکیلو باید باشد که این رقم هم اکنون ۴ تن و ۳۰۰ کیلو و کمتر از ۵۰ درصد در حوزه آبی است.
سهرابی افزود: در گندم دیم نیز متوسط عملکرد قابل وصول به ازای هر هکتار ۲ تن و ۶۰۰ کیلو تعریف شده که میزان برداشت یک تن و ۲۰۰ کیلوگرم است.
وی با بیان اینکه رسیدن به رقم استاندارد رویا نیست و با مدیریت قابل وصول است، ادامه داد: سطح زیر کشت گندم در دنیا ۲۲۰ میلیون هکتار و میزان تولید سالانه ۷۷۰ تا ۸۰۰ میلیون تن است که ۱۹۰ میلیون تن در چرخه تجارت قرار میگیرد و سه چهارم آن در داخل کشورهای تولید کننده به مصرف میرسد.
مجری طرح گندم وزارت کشور میزان اراضی اختصاص یافته ایران به کشت گندم را ۶ میلیون هکتار اعلام و بیان کرد: میزان تولید گندم کشور بین ۱۲ تا ۱۵ میلیون تن است که ۱۰ میلیون تن در خبازیها و ۲ میلیون تن در کارخانجات صنعتی به مصرف میرسد.
وی با اشاره به هدفگذاری تولید ۱۴ میلیون تن گندم در سال آینده بیان کرد: برای رسیدن به این هدفگذاری باید تمام استانها ظرفیتهای خود را به درستی پای کار آورده و به درستی برنامهریزی و مدیریت کنند.
نظر شما